Hyr scoutlokalen

Uthyrning sker i första hand till barn- och ungdomsverksamheter, ideella organisationer och kommuner. Stugan är centrum för vår scoutverksamhet. Det innebär att det i första hand är en ”levande” scoutgård och inte en konferensanläggning eller festlokal.

Vid frågor kontakta vår stuguthyrare:

uthyrning@hoorsscoutkar.se

Se nedan om Scoutstugan är ledig då du vill hyra den.

<< apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Dina uppgifter

När

Datum från till

Klockan till Hela dagen

Detaljer

Stugan:

Höörs scoutstuga byggdes 1978 och ägs helt av Höörs scoutkår. Huvudbyggnaden är på hela 475 m². Här finns en cirka 100 m² stor sal med öppen spis, fyra mindre rum på 30-40 m², kök, tre toaletter (varav en handikappanpassad), dusch och en rymlig hall. En ramp leder upp till entrén och möjliggör även för rörelsehindrade att enkelt komma in i stugan. Huset värms med pellets som ger ett behagligt inomhusklimat och gott om varmvatten.

Utrustning:

Inne i scoutstugan finns ett fyrtiotal madrasser som man kan lägga ut på golvet och sova på, liksom bord och stolar till ca 90 sittplatser. I stora salen finns en stor filmduk. Huset har dock ingen teveantenn. Köket är försett med två spisar med ugn, diskmaskin, kyl och frys, kaffekokare, serveringsporslin för ca 65 personer, grytor och kastruller, stekpannor, köksredskap, termoskannor och så vidare. Städgrejorna förvaras i ett förråd i hallen. Som skydd i händelse av brand är brandvarnare och brandsläckare utplacerade runt om i huset.

Utomhus:

På parkeringen framför huset finns plats för ungefär 25 fordon. Tomten är stor och generös med bland annat flaggstång, grillplats och lekytor. På husets baksida finns en vattenkran med slang.

Lyor:

På tomten finns dessutom tre mysiga lyor som kan hyras separat. De är dock ganska primitiva och innehåller inte mycket mer än sängplatser och madrasser.

Omgivningar:

Scoutstugan ligger fritt och högt i brynet av en vacker, vidsträckt blandskog med stort inslag av bok. Terrängen är lätt kuperad, men på sina ställen kommer berget i dagen och det finns till och med ett par nervpirrande stup. Området kring Fogdaröd utnyttjas flitigt som strövområde, och här finns även en 5 km lång motionsslinga som kan fungera som skidspår vintertid. Från scoutgården och till Höörs centrum finns gång- och cykelstigar med tunnlar under de större trafikerade vägarna. Det tar ungefär en halvtimme att gå till järnvägsstationen.

 

Viktiga regler:

• Enligt beslut av Svenska Scoutförbundet ska samtliga scoutanläggningar vara alkoholfria. Det innebär att det inte får förekomma någon alkoholförtäring i Höörs scoutstuga, och detta gäller även våra hyresgäster.

• Med tanke på allergirisken får inga husdjur vistas i huset, och det råder också rökförbud inomhus.

• Städningen sköts av hyresgästen.

• Hyresgästen tillhandahåller själv förbrukningsmaterial som till exempel toalettpapper.

• Soporna ska sorteras i de kärl som finns i köket och slängas i soptunnorna som står på parkeringsplatsen. Hyresgästen måste ta med sig större emballage och andra skrymmande sopor.

Kontakta gärna vår uthyrningsansvarig om du vill ha mer information.