16.00 är det Avslutning

Demokratijamboreen 2020 avslutas idag. Demokratijamboreen är Scouternas stämma, det vill säga högst beslutande organ. Höörs scoutkår var med i invigningen och kommer också vara med i avslutningen. Här kan du också vara med och titta på den live: https://youtu.be/OAH5EgJG8A0 #scoutergör Läs mer »

Avslutningsdag

Idag har våra yngsta scouter (till och med 7 år), med ledare haft en mysig avslutningsdag. Tillverkat egna fina märken, lagat mat och haft det härligt tillsammans. Vill ditt barn prova scouting? Hör av dig, vi har plats för fler Läs mer »

”Corona-taket” tar form

Snabbt som blixten bygger våra scouter utetaket som ska underlätta för alla avdelningar att fortsätta utomhus, även i regn och snö. Utetaket har möjlggjorts genom #FIXASTÖDET från Sparbanken Skåne!

Covid-19

Även efter statsministerns tal idag gäller samma sak som tidigare. Verksamheten fortsätter utomhus. Med det sagt, MÅSTE ALLA fortsätta ta sitt ansvar och STANNA HEMMA vid minsta sjukdomstillstånd. Detta gäller också sjukdom i familjen (stanna hemma om en familjemedlem är Läs mer »

Digital stämma

Scouternas stämma drog igång denna helg. Scouterna gör det många tror är omöjligt- ställer om till en helt digital stämma med över 500 deltagare. Fantastiskt! #scoutergör #scouterna #demokratijamboree #stämma2020

Idag går vi utbildning

Våra nuvarande vandringsvärdar förkovras idag i nattvandringens grunder! #nattvandring.nu #scoutergör

Yngsta ombudet kommer från Höör

Scouternas stämma (högst beslutande organ) har digital stämma i år. Höörs scoutkår har stämmans yngsta ombud. Tor är 14 år och Anton 15 år. Vi är stolta över att visa att Scouterna, förutom en fantastisk friluftsorganisation, är en skola i Läs mer »

Stormkök – årets julklapp

Till våren, med start den 7 april, kan du gå ”Scouting för vuxna” hos Höörs scoutkår. Vi lär oss laga mat, och vistas i naturen på ett lustfyllt sätt. Det är aldrig försent att lära sig! Skicka din (ej bindande) Läs mer »

Ett ljus i mörkret…

För att kunna se och skapa en mysig stämning är det bra att veta hur en lykta fungerar och tänds. Att klara av att sätta ihop ett stormkök är också viktigt att kunna. Det har våra Spårar-scouter i avdelningen som Läs mer »

Pepparkakor i eld…

…tveksamt resultat men väldigt kul. Har ledarna, eller scouterna, roligast i vår kår? ???