”Corona-taket” tar form

Snabbt som blixten bygger våra scouter utetaket som ska underlätta för alla avdelningar att fortsätta utomhus, även i regn och snö. Utetaket har möjlggjorts genom #FIXASTÖDET från Sparbanken Skåne!

Covid-19

Även efter statsministerns tal idag gäller samma sak som tidigare. Verksamheten fortsätter utomhus. Med det sagt, MÅSTE ALLA fortsätta ta sitt ansvar och STANNA HEMMA vid minsta sjukdomstillstånd. Detta gäller också sjukdom i familjen (stanna hemma om en familjemedlem är Läs mer »

Digital stämma

Scouternas stämma drog igång denna helg. Scouterna gör det många tror är omöjligt- ställer om till en helt digital stämma med över 500 deltagare. Fantastiskt! #scoutergör #scouterna #demokratijamboree #stämma2020

Idag går vi utbildning

Våra nuvarande vandringsvärdar förkovras idag i nattvandringens grunder! #nattvandring.nu #scoutergör

Yngsta ombudet kommer från Höör

Scouternas stämma (högst beslutande organ) har digital stämma i år. Höörs scoutkår har stämmans yngsta ombud. Tor är 14 år och Anton 15 år. Vi är stolta över att visa att Scouterna, förutom en fantastisk friluftsorganisation, är en skola i Läs mer »

Stormkök – årets julklapp

Till våren, med start den 7 april, kan du gå ”Scouting för vuxna” hos Höörs scoutkår. Vi lär oss laga mat, och vistas i naturen på ett lustfyllt sätt. Det är aldrig försent att lära sig! Skicka din (ej bindande) Läs mer »

Ett ljus i mörkret…

För att kunna se och skapa en mysig stämning är det bra att veta hur en lykta fungerar och tänds. Att klara av att sätta ihop ett stormkök är också viktigt att kunna. Det har våra Spårar-scouter i avdelningen som Läs mer »

Pepparkakor i eld…

…tveksamt resultat men väldigt kul. Har ledarna, eller scouterna, roligast i vår kår? ???

Myskväll

Bättre fredagskväll finns inte! Frisk luft och varm eld med fina människor! #scoutergör #höörsscoutkår #njutavlivet

Att bidra till en hållbar värld – på riktigt! #höörgör #scoutergör #globalamålen

Ikväll blir säkert några av våra allra yngsta scouters långa arbete med insektshotell klara. Insektshotell bidrar till ekosystemet som är så viktigt för vår överlevnad här på jorden. Globala målen nummer 15 handlar om detta. Läs gärna mer här: https://www.globalamalen.se/om-globala-malen/mal-15-ekosystem-och-biologisk-mangfald/ Läs mer »